Cumhuriyet İlkokulu

WEB https://cumhuriyet21.meb.k12.tr
Adres : FATİH MAH. G.OSMAN PAŞA CAD. NO 44 ÇINAR / DİYARBAKIR
VİZYON : Gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin; Bilgili , becerikli, dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış eğitim dilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Bağlantı : Uydu İnternet (VSAT)
Isınma : Kalorifer (Kömür)
Servis : Öğretmenler kendi özel araçları ile veya Diyarbakır çınar özel halk otobüsü ile ulaşımlarını sağlamaktadırlar.
Ulaşım : Diyarbakır Mardin Karayolunun 30.km´sinde bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : İlçe merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde olup Diyarbakır il merkezine uzaklığı 30 km´dir
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :